2009. május 11., hétfő

A "Kanbuli"

Az egyik születésnap után itt a másik. Most a jó Atyámé jött el. Pont kerek volt (nem illik leírni hogy mennyi), ezért úgy gondoltam, hogy valami olyat szervezünk, amilyen még nem volt. Azt találtam ki, hogy a családból csak a fiúk, összejövünk és így ünnepeljük meg. Ja és a lényeg, hogy én főzök vacsorát. Csak egy hely volt, ahol ezt megejthettük és ez a nagyobbik öcsikém lakása volt. Viszont mivel Ő még agglegény, csak egy kis lakása van, igen alap felszereltséggel. Ez egy kicsit megnehezítette a főzést és tálalást, de azért megoldottuk valahogy. Próbáltam a körülmények ellenére valami olyat főzni, amit nem szoktak enni minden nap. Az előételnek csak egy kis gyors Avokádós bruschetta-t készítettem. Ez nem volt túl bonyolult, de azért finom. Az avokádó belét egy lime levével összenyomkodtam és sóval, borssal ízesítettem (persze csak mikor végre megtaláltam). Ezt pedig pirított kenyérkékre rakva fogyasztottuk.
Főételnek egy tésztát választottam, mivel a konyhában nem volt sütő, és főzőlap is csak kettő.
Sonkás spagetti tejszínes spárgával.
A zöldspárgát megpucoltam és vajas-sós-cukros vízben megfőztem. A sonkákat kockákra vágtam és kb. 5 dkg vajjal felraktam egy serpenyőbe. Pár percig pirítottam majd adtam hozzá egy evőkanál lisztet és 2,5 dl tejszínt. Mikor átmelegedett beleraktam a feldarabolt spárgát és a tejszín besűrűsödéséig melegítettem. Sóval és borssal ízesítettem. Közben megfőztem a spagettit és amikor a tejszínes feltét elkészült, beleraktam a spagettit és összeforgattam. Tálaláskor reszelt parmezánt tettem a tetejére.


A desszert epres dolgot szerettem volna, mivel hogy szezonja van.
Epres tiramisú.
1 citrom levével összeforraltam egy csomag vaníliás cukrot, majd 1,5 dl narancslikőrrel összekevertem. Ebbe forgattam a babapiskótákat. A tál aljára került egy sor ebből a babapiskótából, majd erre egy sor eper. 25 dkg mascarponét összekevertem 2,5 dl joghurttal és porcukorral. Az eperre egy mascarpone réteg került. Majd újra egy babapiskóta, egy eper és egy mascarpone réteg. Elkészülés után hűtőbe rakjuk, mert össze kell érjenek az ízek és igazából ez hidegen jó.


A körülmények nem voltak a legideálisabbak, de azért az ételek finomak voltak és nagyon jól éreztük magunkat. Meg lehetne ismételni máskor is.

Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal