És újra a gasztronómiai élvezetek
Végre befejeződött a méregtelenítés, és újra ehetek. Szinte nem is csak az evés, hanem a főzés hiányzott nagyon. Már a kúra alatt eldöntöttem, hogy ezentúl több halat fogunk enni. Egyrészt nagyon egészséges, másrészt finom és rengeteg módon el lehet készíteni. Az egyszerűtől a bonyolultig mindegyik variációban isteni.
Az egyik nagy áruházban való bevásárlás alkalmával találtam olcsón szép kis fogasfilét és vettem is egy darabot. A fogyókúra/méregtelenítés utáni első étek is ebből készült.
Roston fogasfilé snidlinges vajjal és fokhagymás brokkolival.
Ez nem a bonyolultak közé tartozik, de nagyon finom volt. A brokkolit majdnem teljesen puhára megpároltam és leszűrés után vajon megfuttattam. Adtam hozzá aprított fokhagymát, sót és borsot. Szerintem nem is kell más fűszer hozzá, de ez ízlés kérdése. A fogast befűszereztem sóval és borssal (lehet rakni rá esetleg halfűszert is) és már raktam is a forró serpenyőbe. Olívaolajat használtam (mert ez egészséges) és először a bőrös felét sütöttem meg. Kentem rá egy kis fokhagymát is, majd megfordítottam. Szinte pillanatok alatt elkészült. Tálaláskor locsoltam rá egy kis snidlinges vajat és természetesen a halhoz nem hiányozhat a citrom sem.
Ennyire egyszerű és gyors volt. Elfogyasztani sem tartott sokáig, viszont nagyon élvezetes volt. Legközelebb kipróbálok valami kicsit bonyolultabbat is, ha lesz több időm. Jó étvágyat!
Az egyik nagy áruházban való bevásárlás alkalmával találtam olcsón szép kis fogasfilét és vettem is egy darabot. A fogyókúra/méregtelenítés utáni első étek is ebből készült.
Roston fogasfilé snidlinges vajjal és fokhagymás brokkolival.
Ez nem a bonyolultak közé tartozik, de nagyon finom volt. A brokkolit majdnem teljesen puhára megpároltam és leszűrés után vajon megfuttattam. Adtam hozzá aprított fokhagymát, sót és borsot. Szerintem nem is kell más fűszer hozzá, de ez ízlés kérdése. A fogast befűszereztem sóval és borssal (lehet rakni rá esetleg halfűszert is) és már raktam is a forró serpenyőbe. Olívaolajat használtam (mert ez egészséges) és először a bőrös felét sütöttem meg. Kentem rá egy kis fokhagymát is, majd megfordítottam. Szinte pillanatok alatt elkészült. Tálaláskor locsoltam rá egy kis snidlinges vajat és természetesen a halhoz nem hiányozhat a citrom sem.
Ennyire egyszerű és gyors volt. Elfogyasztani sem tartott sokáig, viszont nagyon élvezetes volt. Legközelebb kipróbálok valami kicsit bonyolultabbat is, ha lesz több időm. Jó étvágyat!
Címkék: fogas
1 megjegyzés:
Örülök, hogy jönnek az egészséges dolgok!
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal